top of page
Annick Guffens 2_edited.jpg
_KS16068_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Katarina Antunovic

Katarina Antunovic, geboren in 1991 in België, is een Belgisch-Kroatische actrice, theatermaakster en onderzoekster. Ze groeide op in een tweetalige omgeving en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor theater. In 2016 behaalde ze haar masterdiploma aan de LUCA School of Arts (Drama) in Leuven, waar ze afstudeerde met haar meesterproef Het lied van de slang onder regie van Simon De Vos in HET PALEIS, Antwerpen​. Kort na haar afstuderen toerde ze door Vlaanderen en Nederland met de productie Verdacht van Barre Weldaad​).


Vervolgens begon ze haar netwerk verder uit te breiden, wat leidde tot haar deelname aan verschillende projecten, waaronder het Montignards-project bij de Kultuurfaktorij Monty in Antwerpen in 2017. In 2019 richtte Katarina haar eigen jeugdtheatergezelschap Baba Jaga op, waarmee ze met stukken zoals Wie noemt zijn kind nu Orpheus?! door Vlaanderen en Nederland toerde, onder andere op het theaterfestival DE PARADE​.

Haar netwerk en groeiende internationale reputatie leidden ertoe dat ze door theatercollectief WUNDERBAUM werd gevraagd om deel te nemen aan een performance in Duitsland​. Hiernaast werd ze als gastactrice gevraagd voor Stukken van Mensen van ARSENAAL/LAZARUS.Katarina werkte daarnaast mee aan producties zoals Raf, Mirantibus en Kopland (FroeFroe), en creëerde verschillende jeugdvoorstellingen met haar eigen theatercollectief KIKERO.
 

Naast haar werk in het theater heeft Katarina een sterke interesse in academisch onderzoek. Na haar eerste master in drama behaalde ze een tweede master in Theater- en Filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze deed ook haar onderzoek Perversiteit in perspectief aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (KCA), waarbij ze perversiteit en alle transformaties die daarbij komen kijken in de kunsten onderzocht. Dit resulteerde in een voorstelling die ze presenteerde in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Op het einde van dit onderzoek publiceerde ze het artikel 'Het theater van de Pervert' in het academische tijdschrift FORUM​+.

Momenteel combineert Katarina haar artistieke carrière met een opleiding in dramatherapie, waarmee ze haar theaterpraktijk en therapeutische vaardigheden verder wil verdiepen. Haar werk wordt gekenmerkt door een speelse maar diepgaande benadering van maatschappelijke thema’s, met een focus op visueel en fysiek theater, zowel voor jonge als volwassen doelgroepen.

bottom of page